LDC Nivomat

De schokbreker die de wereld veroverd

LDC Nivomat is een tot stand gekomen door een intense samenwerking tussen Wilbers Products GmbH en de grote multinational ZF group.

De dempers worden gebouwd door Wilbers Products en verdeeld door hun uitgebreid netwerk van dealers en service centers.

Nivomat

De chassisgeometrie en tuning is het allerbelangrijkste om veilig en comfortabel te kunnen motorrijden.

De rijhoogtes voor en achter zijn van grote invloed op het rijgedrag. Afhankelijk van de opstelling en het gewicht van de bestuurder variëren deze waarden en liggen ze meestal niet op hetzelfde niveau. Een te zachte of te harde veer heeft ook invloed op de rijhoogte en veroorzaakt een ongewenste verandering in de geometrie.

De zoektocht naar een optimale oplossing voor hoge belading, zware of lichte passagier, ritten met of zonder bagage is altijd gebaseerd op de veervoorspanning. Een verhoogde of verlaagde veervoorspanning, in combinatie met een aangepast dempingspercentage, kan een kleine verbetering betekenen, maar gaat altijd gepaard met compromissen.

Hoog comfort met de beste tractie wordt meestal alleen bereikt met zachte veren of weinig demping. De juiste veervoorspanning bij sologebruik zorgt voor een optimale chassisgeometrie. Met belading - in de vorm van bagage of een passagier - rijd je ondanks verhoogde veervoorspanning lager.

Het blijft een compromisoplossing, ook al is de demping instelbaar. Als de veer te zacht is, zakt hij ongeacht de voorspanning uit en zakt het voertuig dieper.

De enige oplossing voor het laadvermogen zou een stijvere veer zijn in combinatie met een aangepast dempingspercentage. Helaas is dit alleen mogelijk met het Wilbers Nivomat-systeem. Een gasveer
verhoogt de draagkracht aanzienlijk. Het gaskussen stelt door middel van pompbewegingen automatisch de veerconstante en demping in op de gewenste waarden.

Het gepatenteerde Wilbers Nivomat-systeem zorgt automatisch voor voldoende veerconstante, demping en veerweg zonder handmatige aanpassingen - volledig onafhankelijk via de hydropneumatische functie en altijd ideaal voor het laadvermogen.

Ontwikkeld in samenwerking met ZF uit de OEM-autobranche, bereikt het Wilbers Nivomat-systeem een ​​ongekend niveau van functionaliteit en kwaliteit.

Hoe het werk:

In deze video kan je zelf zien hoe dit systeem er steeds voor zal gaan zorgen dat het voortuig zich in de ideale rijhoogte bevindt. Dit gebeurt volledig autonoom en zonder enige handeling van buitenaf.